Med gullsmed, gullsmedmestere og godkjent NGF-taksør tilbyr vi ulike oppdrag som:

  • Taksering etter innbrudd/Tap
  • Forsikringstakts
  • Salgstakst
  • Skadetakst
  • Arvetakst/Skiftetakst

Taksering etter innbrudd/Tap

Taksering av tapte gjenstander kan være vanskelig og krevende. Sammen med kunden går vi igjennom de ulike smykkene for å få et helhetlig bilde av for eksempel materiale, stener, utseende  og utforming med mer.

Forsikringstakst

En forsikringstakst gjenspeiler prisen på en tilsvarende eller vesentlig tilsvarende gjenstand på det aktuelle takseringstidspunktet. Bruksverdi, affeksjonsverdi, antikvarisk verdi eller slitasje blir ikke tatt med i  vurderingen i forsikringstaksten. Forsikringstaksten kan bare benyttes til forsikring.

Salgstakst  

På en salgstakst utføres en vurdering av hva produktet kan omsettes for i en bruktforretning eller auksjonshus. Her tar man hensyn til gjenstandens forfatning og slitasje. Salgstaksten gjenspeiler en ca. Omsetningsverdi.

Skadetakst

Ved skadetakst gis det en vurdering av hva det vil koste å reparere eller sette i stand skadet gjenstand til slik den var før skaden – uten å forringe verdien.

Arvetakst/skiftetakst

Vi hjelper deg/dere med en nøytral vurdering og fordeling av gjenstandene og kan komme med råd til fordeling.

Ved varer kjøpt i utlandet krever noen forsikringsselskaper innførelsespapirer på gjenstander kjøpt for over kr 6000,-. Uten papirer blir evt. Oppgjør max kr. 6000,- Dette er også noe som blir tatt i betraktning ved taksering av gjenstandene.

Ønsker du å booke tid med våre beste fagfolk i butikken?

Har du noen spørsmål angående spesialoppdrag vennligst bruk kontaktskjema under, ta kontakt med oss på mail gullsmedchristensen@gmail.com eller du kan ringe oss på 51 65 28 96. Vi vil hjelpe deg så fort vi har anledning.

Fyll ut skjema, så sørger vi for at våre eksperter har satt av tid til deg når du kommer.

  • DD slash MM slash YYYY