Det kan være lurt å ta turen innom en gullsmed for å måle ringstørrelsen din. Ringstørrelsen kan variere på høyre og venstre hånd. Husk derfor å måle riktig finger når du måler ringstørrelsen. En kraftigere ring trenger også mer plass, så her må du kanskje opp en størrelse eller to hvis prøveringen du målte med var smalere.

Har du ikke muligheten til å gå innom en gullsmed, så er det også noen måter å gjøre dette selv på. Her er våre råd:

  1. Mål en ring du allerede har

Måle innvending diameter på ringen og bruke dette regnestykket:

Diameter (mm) x 3,14 = ca. Ringstørrelse

Huske at størrelsen kan variere både opp og ned i forhold til tykkelsen på ringen.

  1. Tråd rundt fingeren

Ta tråden rundt fingeren du ønsker å måle størrelsen på, lag et lite merket akkurat der hvor trådene overlapper hverandre. Det er viktig at tråden ikke sitte for stramt eller for løst. Omkretsen rundt fingeren forteller deg hvilken størrelse du er.

Feil størrelse?

Har du fått/kjøpt en ring hos Gullsmedchristensen.no som ikke passer, er det viktig at man ikke tar i bruk ringen. Den vil da ikke lenger regnes som ny. Vanlig prosedyre hos oss er at du sender ringen tilbake sammen med retur/bytteskjema,  alle tags og emballasje. Og den må returneres i samme tilstand som den var når du mottok varen.

Gullringer kan reguleres flere nummer både opp og ned i størrelse. Dette utføres av dyktige gullsmeder.

Sølvringer byttes i ny ring da disse ikke blir målforandret – det er derfor veldig viktig at ringen ikke blir tatt i bruk om størrelsen ikke passer.